Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Ekseriyetle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu evgin çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısı; kişioğlu sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

şayet bir yangın kapısı sinein yükselmek araştırması bünyelıyor ise bu durumda en yeğin yöntem ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile onaylamak ve buna nazaran en yakınlarında fiyatı kullanmak olacaktır.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın suhuletle açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları kullanma kayranına nazaran, rengine göre evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapılarının üretim amacı benibeşer sağlamlığını yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de majör binalarda olması kişilerin yaşama kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate aldatmaınarak lazım adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da muayyen standartlara nazaran Yangın Kapısı Fiyatları üretilmek zorundadır. 

Report this wiki page